Opis produktu
Cebula żółta wysiew od końca marca do 20 kwietnia w rzędy co 20-30 cm, zbiór pod koniec sierpnia do połowy września. Odmiana późna, bardzo plenna, wyrównana, o dużej trwałości podczas przechowywania. Cebule kulistoromboidealne, o masie 60-160 g, okryte suchą, cienką, słomkowożółtą łuską. Miąższ biały, smaczny.
Cebula czerwona odmiana o pięknej karinowo-czerwonej łusce.Tworzy cebule duże kulistospłaszczone o delikatnym ,słodkim smaku.Szczególnie atrakcyjna w sałatkach.Bardzo plenna ,dobrze znosi przechowywanie (magazynowanie).
Cebula biała odmiana średniowczesna o białej łusce, średniowysoka, silnie ulistniona. Cebule dość duże, kształtne, kuliste. Miąższ biały, bardzo smaczny. Dobrze plonuje na glebach lekkich i przepuszczalncyh. Szczególnie polecana na bezpośrednie zaopatrzenie rynku i do przetwórstwa. Nie polecana do długiego przechowywania.
Waga: | 3.0 g |